Mijn liefde voor dieren is waarschijnlijk al bij mijn geboorte begonnen, op 4 oktober, Werelddierendag.

Vanaf mijn 6e jaar was ik een echt paardenmeisje, altijd in de manege, in de weer met pony’s en later met mijn eigen pony. Gaandeweg besloot ik van mijn hobby ook mijn beroep te maken.

Na mijn VWO-opleiding ben ik gestart met de opleiding tot instructeur bedrijfsleider bij de Hippische Opleiding in Deurne. Een vervelende knieblessure dwong mij te stoppen met de opleiding. Teleurgesteld en met mijn neus op de feiten gedrukt ben ik een andere weg ingeslagen.

 

De liefde voor paarden is altijd gebleven, maar daarnaast kwam een nieuwe liefde in de vorm van een hond, Flatcoated Retriever, James.

Meer en meer raakte ik betrokken bij de hondenwereld en dan met name in de jachthondensport. 

Daarnaast heb ik een passie voor pups en ik ben dan ook al jarenlang puppytester voor de Flatcoated Retriever Club. En af en toe test ik ook pups van andere retrieverrassen.

 

Een nekhernia heeft mij vele jaren geleden bij een osteopaat gebracht. Onder de indruk van deze (zachte, maar zeer efficiënte) manier van behandelen en het feit dat ik daar veel baat bij had, ben ik met mijn honden ook naar een hondenosteopaat gegaan, Michael Hamerslag.

Toen Michael had besloten de HDO opleiding Osteopathie voor Honden te starten om hiermee zeer gemotiveerde studenten tot professioneel hondenosteopaat op te leiden plantte hij een zaadje in mijn hoofd dat mij niet meer losliet. Ik wilde die opleiding doen!

Dus ik heb Michael gebeld en ik werd toegelaten tot de opleiding. Deze startte in september 2020. In oktober 2022 heb ik mijn examen succesvol afgerond en ben ik mijn eigen praktijk begonnen, naast mijn zeer interessante (kantoor)baan.

 

Voor mij is dit een mooie balans. De cirkel is rond. Mijn werkzame leven begonnen met dieren en nu ben ik terug bij werken met dieren.